5 lekkere groenten voor op de BBQ

Bij een BBQ denken mensen al gauw aan vlees en vis, maar lekkere groenten mogen natuurlijk ook niet ontbreken! Een frisse salade is heerlijk om te eten naast gegrilde stukken vlees. Je kan er bijvoorbeeld een maken in Aziatische stijl met frisse edamame boontjes, broccoli en een lichte limoendressing. Maar ook op de grill zelf is het lekker om met groenten te werken. Hieronder staan vijf groenten die lekker zijn op de BBQ.

Ingepakte groenten

Sommige groenten worden het best gaar wanneer je ze in aluminiumfolie verpakt voordat je ze op de BBQ legt. Het leuke van een groente inpakken is dat je er allerlei kruiden bij kan stoppen die vervolgens in de groente trekken. Zoete aardappelen kun je op de BBQ laten poffen met allerlei kruiden erbij waarvan je houdt. Een andere groente die je het beste kan inpakken voordat die op de BBQ gaat is aubergine. Bij aubergines is het lekker om veel knoflook en citroen te gebruiken en ze vervolgens in aluminiumfolie te verpakken. Aubergines hebben wat langer de tijd nodig voordat ze gaar zijn, dus let op dat de buitenkant van de aubergines niet verbrand. Je kan de ingepakte groenten het beste om de zoveel tijd een kwartslag draaien zodat ze goed gaar worden en niet verbranden.

Gegrilde groenten

Een groente die je net als vlees op een BBQ kan grillen is bloemkool. Door de juiste marinade krijgt een bloemkool zelfs een vleesachtige smaak. Deze marinade kan je maken van olijfolie, paprikapoeder, komijn, knoflook, zout, peper en een beetje citroensap. Je kan bloemkool bijvoorbeeld in stukken op een spies grillen en serveren, net als vlees. Champignons zijn natuurlijk door hun formaat ook ideaal om aan een spies te grillen. Champignons of andere paddestoelen hoeven niet lang op de BBQ te liggen voordat ze gaar zijn. Een lekkere dressing hierbij is balsamico azijn met verse peterselie, zout en peper.

Een onverwacht lekkere groente

Een groente waar misschien niet iedereen aan denkt bij grillen is romaine sla. Deze slasoort is heerlijk wanneer deze op de BBQ is gegrild. Je kan de romaine kroppen in vieren snijden, kort grillen en vervolgens serveren met geschaafde amandelen, sinaasappelstukjes en een dressing met munt, peper en zout.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *