Barbecue tip: zo voorkomt u dat uw eten vastplakt

Tijdens een barbecue kunt u op een lekkere en makkelijke manier allerlei ingrediënten bereiden. Een nadeel is alleen dat die weleens de neiging hebben om aan het rooster vast te plakken. Daar zijn een aantal handige tips voor om dat te voorkomen.

Soort voedsel van belang

Des te magerder vlees is, des te sneller plakt het aan het rooster vast. Dat is bijvoorbeeld het geval bij kipfilet en varkenshaas. Vettere vleessoorten plakken veel minder, zoals bijvoorbeeld worstjes, hamburgers en speklapjes. In het geval van vis doet u er goed aan om te kiezen voor een stevige soort, zoals zalm, tonijn of heilbot. Vermijd delicate vissoorten, die al uit elkaar vallen als u er alleen maar in prikt. Maar niet alleen vlees en vis kan blijven plakken, ook bij groente en vegetarische vleesvervangers kan dat gebeuren. Met onderstaande tips is dat voortaan verleden tijd.

Het volledige bericht lees je op: https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/barbecue-tip-zo-voorkomt-u-dat-uw-eten-vastplakt/

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.