Wat is de beste champagne voor 2023?

Het is ondertussen al een tijd 2023. De jaarwisseling is al twee maanden achter de rug. Het proosten met champagne is voor de meeste mensen voorlopig niet aan de orde. Toch betekent het niet dat je de komende periode geen champagne mag drinken. Er zijn altijd goede gelegenheden voor een goed glas champagne. Maar welke champagne is dan de beste keuze? In dit blog lees je zeven fantastische opties voor jouw champagne avond. 

  1. Ferrari

Ferrari champagne is de perfecte champagne voor de liefhebber van zowel champagne als Formule 1. De koningsklasse van de autosport heeft Ferrari Trento tegenwoordig als sponsor. De coureurs die op het podium eindigen zullen de komende jaren proosten met deze flessen.

De Ferrari champagne, ook wel Ferrari Trento Doc, komt uit het noorden van Italië. Dat is ook de reden dat de champagne ‘’Trento Doc’’ heet. Het champagnehuis is uiteraard gericht op het leveren van kwaliteit, maar ook op het beschermen van het milieu. Dat is vandaag de dag uiteraard net zo belangrijk.

  1. Laurent-Perrier

Eén van de bekendste champagnehuizen die nog altijd een familiebedrijf is. Deze champagne heeft een frisse smaak met een vleugje perzik, peer en citrusvrucht. De heerlijk romige afdronk past perfect als aperitiefje bij lichte gerechten. 

  1. Bollinger

The name’s Bollinger, champagne Bollinger. Deze champagne is bekend als dé James Bond champagne. Het wordt minstens vijf jaar gerijpt op eikenhout en vormt de basis van groene appels en peren. Het is een ideale champagne voor de liefhebber van zeevruchten en visgerechten. 

  1. Millesima

De Millesima heeft een aantal hele zeldzame champagnes. De grootte van de productie hangt af van de beoordelingen en de kwaliteit van de druif. Met andere woorden, je hebt een flinke dosis geluk nodig om deze fles in je bezit te krijgen.

  1. Telmont

De Telmont champagne is anno 2023 volledig biologisch. Van alle prestigieuze champagne is de Telmont de enige die deze stap heeft gezet. Door een combinatie van truffels, geperste citroen en gebakken brioche  zorgt de Telmont voor een perfecte mineraliteit.  

  1. Pol Roger

Door een pittig smaakprofiel met een behoorlijke hoeveelheid brioche is de Pol Roger één van de beste champagne keuzes voor een aperitief. Deze champagne past bij een Aziatische gerecht door onder andere citroen en grapefruit.

  1. Taittinger

De Taittinger champagne wordt geassocieerd met de modewereld en de mooiste gala’s. Deze champagne wordt gemaakt van de beste druiven, zowel chardonnay als pinot noir. Dit zorgt voor een smaak van grapefruit, kaneel en witte bloesem. De grote hoeveelheid aan chardonnay en bubbels krijgt de champagne een goede mineraliteit.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *